Şimdi İletişime Geçin!

Ürünlerimizle ilgili yardıma mı ihtiyacınız var? Bizi arayabilirsiniz 0531 222 2717

PERDELERDE %70 İNDİRİM
SON FIRSATLAR

Akıllı Perde Ölçüsü Nasıl Alınır?

Son yılların en gözde perde çeşitlerinden biri olan akıllı perdeler birçok alanda kullanılmakta. Modern teknolojiyi geleneksel perdelerle buluşturan bu sistemlere ilgi giderek artıyor. Evlerde ve iş yerlerinde konfor ve rahatlık sunan akıllı perde sistemleri farklı kullanım alanları için uygun çözümler sunuyor. Ne var ki akıllı perde ölçüsü iyi bir kullanım deneyimi açısından çok önemlidir. Perde ölçümü konusunda oluşacak hatalar hem görüntüyü bozar hem de kullanım güçlüğü yaratır. Bu yazımızda, akıllı perde ölçüsü nasıl alınır diye merak edenler için faydalı bilgiler paylaşacağız.

Perde Ölçüsü Almak İçin Gerekli Malzemeler

Akıllı perde ölçüsü almak için öncelikle gerekli malzemeleri hazırlamalısınız. Bunların başında metal metre gelmekte. Klasik ölçüm bantları veya mezuralara oranla metal metreler daha güvenilir bir ölçüm sağlar. Mezuralarda zaman içinde esneme oluştuğu için hatalı ölçüm riski fazladır. Aldığınız ölçüleri not etmek için kalem ve kağıda ihtiyacınız olacak. Akıllı dikey tül perde çeşitleri için yükseklik ölçümü yaparken merdiven veya tabure kullanmanız da gerekecek. Bu konuda dilerseniz çevrenizden de yardım alabilirsiniz. Böylelikle herhangi bir kaza riskiyle karşılaşmadan perde ölçüsü alma işleminiz gerçekleşir.

Ölçüm Noktalarını Belirleme

Ölçü almak için gerekli malzemeleri belirledikten sonra ölçüm noktalarını belirlemelisiniz. Akıllı perde ölçüsü nasıl alınır diye merak edenler bu konuya özellikle dikkat etmeli. Çünkü perdeyi monte edeceğiniz yükseklik ve genişlik ölçüleri duruma göre farklılık gösterir. Perde ölçüsü alırken en çok pencere üzerinden zemine kadarki mesafe tercih edilir. Ancak akıllı perdelerin tek kullanım şekli bu değildir.

Bazı akıllı perdelerin montajı için ek ölçüler gerekebilir. Akıllı perde ölçüsü nasıl alınır diye merak edenler bu konuyu ihmal etmemeli. Bu noktada hata yapmamak için öncelikle perdeyi monte etmek istediğiniz yere karar vermelisiniz. Ayrıca üretici firmanın talimatlarını incelemeyi de ihmal etmemelisiniz. Nitekim akıllı perde çeşitlerinde bazı konularda henüz ortak standartlar oluşmadı. Bu yüzden ölçüleriniz doğru olsa bile kullanım sırasında sorunla karşılaşabilirsiniz. 

Ölçüm Hatalarını Önleme 

Perde ölçüsü alırken ölçüm hatalarıyla sıkça karşılaşılmakta. Aslında basit bir iş olan bu işte özensizlik ve dikkatsizlik sonucu maalesef istenmeyen durumlar oluşuyor. Bu noktada hata yapmamak için öncelikle doğru araçlar kullanmalısınız. Metal metreler bu bağlamda en uygun araçların başında gelmekte. Ardından hangi noktalardan ölçüm yapacağınızı netleştirmelisiniz. Ölçüm noktalarını işaretlemeniz bu konuda faydalı bir püf noktasıdır. Ölçüm yaparken alanın köşeleri, kenarları veya belirgin noktalarını işaretlemek olası hataları daha kolay önler. 

Perde ölçüsü alırken dikkat edilmesi gereken konulardan biri de metreyi düzgün şekilde tutmaktır. Elinizi eğik veya bükük şekilde tutarsanız perde ölçünüz doğru olmaz. Akıllı perde ölçüsü nasıl alınır diye merak edenler bu noktaya özellikle dikkat etmeli. Nitekim perdenizin hazırlanacağı ölçüler sizin vereceğiniz ölçülerdir. Eğer ölçüm yaparken hata oluşmuşsa ve ürün kesimi bu ölçüde gerçekleşmişse oluşan hatada üretici firmanın sorumluluğu yoktur. 

Akıllı mekanik dikey perde çeşitleri için ölçü alma yöntemleri arasında bu bağlamda önemli bir diğer konu da ölçümü tekrarlamaktır. Nitekim birçok kullanıcı ilk ölçümde çeşitli hatalar yapar. En doğru sonuçları ise ikinci veya üçüncü ölçümlerden elde ederler. Eğer her defasında farklı bir sonuçla karşılaşıyorsanız ölçüm aracınızı mutlaka değiştirmelisiniz. Ayrıca elinizin konumunu ve ölçüm şeklinizi de gözden geçirmenizde yarar var. Dahası, ölçüm yaparken sabit bir noktada durmayı da ihmal etmemelisiniz. Hareket halinde olmanız yapacağınız ölçümlerde hata riskini artırır. 

Pencere İçi Perde Ölçüsü Alma

Pencere içi ölçü almada pencerenin eni ve boyundan 3 farklı noktada ölçü almak gerekir. Bunlar pencerenin üst, orta ve alt kısımlarıdır. Burada işin püf noktası, en düşük en ve boy ölçüsünü almaktır. Ardından, bu ölçülerin eninden 5, boyundan 2 cm düşün. Böylelikle perdenizin herhangi bir yere temas etmeden kolayca çalışmasını sağlarsınız.

Pencere içi perde ölçüsü almada şu noktaya özellikle dikkat etmelisiniz. Pencerenin içi perdenin sığması için gerekli derinliğe sahip olmalı. Bu özelliği tüm pencerelerde görmek mümkün olmuyor. Eğer derinlik yeterli değil ise pencere içi perde kullanımı hoş bir görüntü yaratmıyor. Derinliğin yeterli olması durumunda pencere kollarıyla ilgili herhangi bir kısıtlama oluşmaz. Aksi durumda ise perdenin üzerinde şık olmayan bir görüntü oluşur. Benzer bir durum fon perde satın alma konusunda da geçerli.

Söz konusu olan akıllı dikey tül perde çeşitleri ise pencere içi perde kullanımında gerekli derinlik 18 cm şeklindedir. Bu mesafenin yaklaşık 7.5 cm'lik kısmını perde mekanizmasının arka yüzeyi oluşturur. Ön kısımda ise yaklaşık 10.5 cm'lik bir mesafeye ihtiyaç vardır. Dolayısıyla akıllı perde ölçüsü nasıl alınır diye merak edenler pencere içi kullanım şeklinde 18 cm mesafe kuralına özellikle dikkat etmeli.

Pencere Üstü Ölçü Alma

Perde kullanım şekilleri arasında en yaygın olanlarından biri de pencere üzeri kullanım şeklidir. Akıllı perdelerin yanı sıra stor perde ve jaluziler için de bu ölçüm şekli esastır. Mekanik perde montajını pencere çerçevesi içine mi yoksa çerçevenin dışına mı yapacağınız önemlidir. Eğer pencere üstü kullanım şeklini tercih ediyorsanız yatay genişlik ile dikey yükseklik başta olmak üzere tüm değerleri doğru ölçmeye dikkat etmelisiniz. 

Akıllı perde ölçüsü alırken pencere üstü ölçüm şeklinde yine pencerenin eni ve boyundan 3 farklı noktadan ölçü almalısınız. Bunlar pencerenin üst, orta ve alt kısımlarıdır. Alacağınız en düşük en ve boy ölçüsünü kullanmalısınız. Ardından net ölçünün her iki kenardan enlerine 10'ar cm ekleyin. Böylelikle perde ölçünüze toplamda 20 cm eklemiş olacaksınız. Bu sayede perdenizin kenarlarından içeriye ışık girmesini önlemiş olursunuz. Bu gibi konular özellikle salon için akıllı perde seçimi konusunda kritik önemdedir.

Pencere üstü ölçü almada boy ölçüsü de önemli bir diğer konudur. Boy konusunda da yine minimum ölçüye dikkat etmek gerekir. Tercihen zemine kadar veya radyatör üstü ölçüsü alabilirsiniz. Ancak 2 cm'lik mesafe bırakmayı ihmal etmemelisiniz. Ayrıca perdenizdeki mevcut pilelerin yerine yenisini almak istiyorsanız ölçünüzü mekanizması dahil olacak şekilde almalısınız. Aksi durumda uyumsuzluk oluşur.

Duvardan Duvara Perde Ölçüsü Alma

Perde kullanım şekilleri arasında en yaygın olanlarından biri de duvardan duvara perdelerdir. Diğer ölçüm yöntemlerinde olduğu gibi bu ölçüm şeklinde de öncelikle en ve boy için 3 farklı noktadan ölçü alın. Net ölçüyü belirledikten sonra eninden 5, boyundan 2 cm düşün. Bu sayede perdeniz duvara veya zemine temas etmeden hareket şansı elde eder. Kartonpiyer kullanıyorsanız aralığın en az 18 cm olmasına dikkat etmelisiniz. Eğer böyle bir mesafe yoksa, kartonpiyer aralığından 7 cm'lik mekanizma payını düşerek perde ölçünüzü alabilirsiniz. 

Duvardan duvara perde ölçüsü almak aslında özü itibariyle yatay genişlik ölçümüdür. Bu ölçümü pencerenin üst kısmından, ortasından ve alt kısmından ayrı ayrı yaparsanız daha doğru bir sonuca ulaşırsınız. Nitekim bu ölçüm şekli özellikle eğimli pencere için perde ölçüsü alma konusunda en doğru yöntemdir. Diğer ölçüm şekilleri hatalı sonuçlar verir. Yatay ölçümün ardından pencerenin dikey yüksekliğini ölçün. Bu ölçümü ise pencerenin sol tarafından, ortasından ve sağ tarafından ölçü alarak üç ayrı noktadan yapın.

Profesyonel Yardım 

Günümüzde akıllı perdelerin farklı pek çok çeşidi mevcut. Mekanik perde sistemleri arasında bu perde çeşitlerinin özellikleri firmadan firmaya değişebiliyor. Eğer ölçü almak konusunda herhangi bir sorunla karşılaşırsanız daha iyi çözümler için profesyonel yardım seçeneklerinden yararlanabilirsiniz. Tabii bu noktada firmanın destek ekibinin sağlayacağı danışmanlık hizmetleri önemli. Akıllı perde siparişi için güvenilir kanalları tercih ederseniz bu gibi durumlarda çözümlere daha kolay ulaşırsınız. 

© 2020 Etulle Perde Sistemleri. Tüm hakları saklıdır.

YUKARI ÇIK